Špargljada 7. april 2019


Koloosmica – Začetek ob 9,00

Rekreativno kolesarjenje po cestah in poteh na Krasu v okviru akcije “SLOVENIJA KOLESARI”

 Čezmejno kolesarjenje po slovenskem in zamejskem Krasu povezuje obe strani slovensko – italijanske meje in njene prebivalce. Njih in kraško pokrajino pospremljeno s čudovito panoramo Tržiškega zaliva in Julijskih alp, boste spremljali na 25 – 30 km dolgi progi, ki poteka po kraških kolovozih in stezah. Zato potrebujete gorsko ali treking kolo in zaščitno čelado. Vmesni postanek na osmici v slovenski zamejski vasi in zaključek v Brestovici na šparglijadi.

Štartnina znaša 17,00 eur in vključuje okrepčilo na osmici, priložnostno majico, frtaljo na špargljadi in kozarec pijače po izbiri.

Traso Kolosmice še pripravljamo in jo bomo objavili v kratkem.

Špargljev pohod – začetek ob 9,30

Za ljubitelje pohodništva, ki se bodo lahko podali na voden pohod po okoliških vzpetinah,po sledovih soške fronte in do sosednjih zamejskih vasi. Dolžina pohoda bo do 15 km oz 3 – 4 ure hoje. Možnost krajše/daljše poti.

Štartnina znaša 6,00 eur in vključuje okrepčilo na poti ter frtaljo in kozarec pijače po izbiri n špargljadi.

Traso Pohoda še pripravljamo in jo bomo objavili v kratkem.

Špargljada  začetek ob 11,00

Gastronomsko – turistična prireditev, ki vključuje pokušino in razstavo raznovrstnih jedi Brestovk in Brestovcev, pripravljenih iz svežih divjih kraških špargljev, ki v Brestovici, ki je morju najbližja, prvi pokukajo na plan.

Ponudba frtalje, pripravljene iz špargljev, jajc in pancete, degustacija odličnih brestovskih vin in napotki za nabiranje špargljev ter pripravo špargljevih jedi.

Dobrodošli pri nas!

Šparglji že rastejo!!!