KOLEDAR PRIREDITEV TURISTIČNEGA DRUŠTVA BREST ZA LETO 2014

Turistično društvo Brest bo tudi v letu 2014 organiziralo svoje tradicionalne prireditve. Zato vas že danes seznanjamo s predvidenimi dogodki.

1.februar 2014

Predstavitev na sejmu Turizem in prosti čas v Ljubljani
Našo stojnico boste našli na Gospodarskem razstavišču, kjer boste lahko poiskusili kraški pršut in izbrana brestovska vina. Prejeli boste vse napotke in informacije o prireditvah, ki se bodo zgodile v letu 2014

6. april 2014

V Brestovici pri Komnu bodo ta dan potekale tri prireditve:

– BR’STOVSKA ŠPARGLIJADA 2014

Gastronomsko – turistična prireditev, ki vključuje pokušino in razstavo raznovrstnih jedi Brestovk in Brestovcev, pripravljenih iz svežih divjih kraških špargljev, ki v Brestovici, ki je morju najbližja, prvi pokukajo na plan.
Ponudba frtalje, pripravljene iz špargljev, jajc in pancete, degustacija odličnih brestovskih vin ter žajblovega in teranovega likerja in napotki za nabiranje špargljev ter pripravo špargljevih jedi. Razglasitev kralja in kraljice Br’stovskih špargljev.
Kako je bilo na zadnji šparglijadii, si lahko ogledate tukaj:

– BR’STOVSKA KOLOOSMICA 2014 – rekreativno kolesarjenje po cestah in poteh na Krasu v okviru akcije »SLOVENIJA KOLESARI«

Čezmejno kolesarjenje po slovenskem in zamejskem Krasu povezuje obe strani slovensko – italijanske meje in njene prebivalce. Njih in kraško pokrajino pospremljeno s čudovito panoramo Tržiškega zaliva in Julijskih alp, boste spremljali na 35 – 30 km dolgi progi, ki poteka po kraških kolovozih in stezah. Zato potrebujete gorsko ali treking kolo in zaščitno čelado. Vmesni postanek na osmici v slovenski zamejski vasi in zaključek v Brestovici na šparglijadi.
Kako je na zadnji koloosmici, si lahko ogledate tukaj:

– ŠPARGLJEV POHOD – za ljubitelje pohodništva, ki se bodo lahko podali na voden pohod po okoliških vzpetinah, sledovih soške fronte in sosednjih zamejskih vaseh. Dolžina pohoda bo do 15 km oz 3 – 5 ur hoje.

26. oktober 2013

17. POHOD PO SLEDEH SOŠKE FRONTE 2014 – Rekreacija brez meja

Tradicionalni pohod poteka po obeh straneh meje. Pohodnikom omogoča obisk kraške jame, sledenje ostankom in pomnikom soške fronte in prelepe razglede na morje in gore. Pokrajina, se prav v tem času odene v vse odtenke rdečega kraškega ruja. Čezmejni obisk dveh slovenskih zamejskih vasi z zaključkom ob joti s klobaso in družabnimi igrami. Pohodniki izbirajo med dvema dolžinama tras 10 in 14 km. Časovni obseg 4 – 5 ur

INFO:
Turistično društvo BREST, Brestovica pri Komnu
Brestovica pri Komnu 55.
6223 Komen

05 7664 334
040 815 552
stane.svigelj@siol.net
www.brestovica.com